Κίνδυνοι και Πρόληψη: Η Περίοδος των Χριστουγέννων

Date:
Share:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Όταν όλα γύρω μας, την περίοδο αυτή, μοιάζουν να είναι τόσο μαγικά, πολλές φορές αδυνατούμε να σκεφτούμε και να ανησυχήσουμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Δυστυχώς, όμως, οι απειλές αυτές μπορούν να χαλάσουν την όμορφη, γιορτινή μας διάθεση εάν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως. Καθήκον μας, λοιπόν, είναι να εντοπίσουμε τους κινδύνους αυτούς και να προνοήσουμε για να τους αποφύγουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Πνιγμός με Φαγητό

Είναι γνωστό πως κατά την περίοδο αυτή, το ένα οικογενειακό τραπέζι διαδέχεται το άλλο και κάπως έτσι καταναλώνονται αρκετές ποσότητες φαγητού.  Στα γιορτινά αυτά τραπέζια, συνήθως, παρευρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, καθώς όλοι θέλουν να γιορτάζουν μαζικά τα Χριστούγεννα. Ένας πολύ συνηθισμένος κίνδυνος, όμως, είναι ο πνιγμός που προέρχεται από το φαγοπότι, διότι τότε είναι που είμαστε λιγάκι πιο απρόσεκτοι με το μάσημα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει έγκαιρη αντιμετώπιση του περιστατικού, αφού κάθε λεπτό μετράει.

Ανακοπή Καρδίας

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών, είναι αρκετά σύνηθες επίσης να διοργανώνονται σχετικά φεστιβάλ όπου και εκεί η κοσμοσυρροή είναι μεγάλη. Ο κίνδυνος στη συγκεκριμένη περίπτωση κρύβεται στο ότι είναι αρκετά πιθανό να προκληθεί λιποθυμία ή ακόμη και καρδιακή ανακοπή σε κάποιον συνάνθρωπο μας, χωρίς να του δοθεί η απαραίτητη σημασία. Η κοσμοσυρροή αυξάνει τον κίνδυνο να μην παρατηρήσουμε εγκαίρως τέτοια περιστατικά και επομένως να μην προληφθούν στην ώρα τους. Και πάλι εδώ κρίνεται αναγκαίο να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και παρατηρητικοί, προκειμένου να καλέσουμε τη απαραίτητη βοήθεια αν βρεθούμε αντιμέτωποι με κάτι ανάλογο και να βρούμε τρόπο να χειριστούμε την κατάσταση.

Κίνδυνος Πυρκαγιάς

Τη συγκεκριμένη εποχή ανάβουμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το τζάκι (ή κάτι αντίστοιχο) στα σπίτια μας για να ζεσταθούμε. Η φωτιά αυτή μπορεί να φέρει τη θαλπωρή και τη ζεστασιά που ζητάμε, όμως απαιτεί και την ανάλογη προσοχή από εμάς. Ιδίως σε μαζικές συγκεντρώσεις, είναι αρκετά επικίνδυνο να θέσουμε τους εαυτούς μας σε κίνδυνο και να προκληθούν εγκαύματα από πιθανές πυρκαγιές. Η έγκαιρη αντιμετώπιση είναι και εδώ πάλι προϋπόθεση αν επιθυμούμε οι γιορτές να κυλήσουν όμορφα και ομαλά.

Σώζουμε ζωές, με τον πιο απλό τρόπο. Παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον συνάνθρωπο μας ή σε κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο, όταν έρθουμε αντιμέτωποι με μια τέτοια επείγουσα κατάσταση, τότε παύουμε να ανησυχούμε για τέτοια περιστατικά. Την σωστή εκμάθηση για τις Πρώτες Βοήθειες μπορείτε να την λάβετε από τα δικά μας σεμινάρια. Μαζί, μπορούμε να μάθουμε για την έγκαιρη αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και να διατηρήσουμε το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα αναμμένο. Οι γιορτές φτιαχτήκαν για να είναι γεμάτες χαρά και ευτυχία. Αποκτήστε, λοιπόν, τις απαραίτητες γνώσεις, με τη δική μας βοήθεια!