Ένα Κιβώτιο Πρώτων Βοηθειών Χρειάζεται…

Date:
Share:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεν είναι αρκετό να τοποθετούμε απλά ένα κιβώτιο πρώτων βοηθειών στον χώρο εργασίας μας, πρέπει επίσης και να μεριμνούμε για την πληρότητα του. Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί διάφορα σχετικά με το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα τέτοιο κιβώτιο και ως εκ τούτου είναι αρκετά πιθανόν να δημιουργηθεί ένα μπέρδεμα. Γι’ αυτό και εμείς σας δίνουμε την απάντηση πιο κάτω!

Προτού επιλέξουμε τα κατάλληλα υλικά για να γεμίσουμε το κιβώτιο πρώτων βοηθειών, πρέπει να αναλογιστούμε τα έκτακτα περιστατικά με τα οποία ενδέχεται να έρθουμε αντιμέτωποι. Ο κάθε εργασιακός χώρος φέρει τις δικές του προκλήσεις και κινδύνους, όμως περιστατικά όπως εγκαύματα, κοψίματα και αιμορραγίες είναι αρκετά πιθανόν να λάβουν χώρα παντού. Κάτι που πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψιν, είναι τα συγκεκριμένα θέματα υγείας από τα οποία (πιθανόν) πάσχουν τα άτομα του περιβάλλοντος μας. Έτσι θα φροντίσουμε να φροντίσουμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για αυτά τα περιστατικά.

Προχωρώντας γενικά στις σημαντικές προμήθειες που πρέπει να γεμίζουν ένα κιβώτιο, βρίσκουμε αρχικά τους επιδέσμους (γάζες και τσιρότα) των οποίων η χρησιμότητα είναι σημαντική σε κάθε είδους τραυματισμό. Παράλληλα, τα σπρέι πάγου, τα σπρέι εγκαύματος, τα σπρέι για αιμόσταση μιας ανοιχτής πληγής, τα υγρά μαντηλάκια απολύμανσης, το υγρό για τον καθαρισμό του ματιού, το θερμόμετρο, τα γάντια και οι μάσκες είναι αναπόσπαστα κομμάτια από το κιβώτιο αυτό. Μεγάλο ρόλο παίζει και το εγχειρίδιο χρήσης πρώτων βοηθειών, καθώς επίσης και η λίστα με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Σημασία δεν έχει το μέγεθος του κιβωτίου, αλλά το αν καλύπτει τις ανάγκες που εσείς ορίσατε με βάση το περιβάλλον της καθημερινότητας σας. Μερικά υλικά μπορεί να τα θεωρείτε δευτερευούσης σημασίας ή ακόμη και εντελώς αχρείαστα. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να προβείτε σε αυτήν την αξιολόγηση που θα σας βοηθήσει να ορίσετε καλύτερα το τι χρειάζεστε. Μην ξεχνάτε πως ζωτικής σημασίας είναι, επίσης, και  ο συστηματικός έλεγχος που πρέπει να γίνεται στα κιβώτια ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να επιβεβαιώνεται η πληρότητα τους.

Αναγνωρίζοντας λοιπόν την ανάγκη που υπάρχει για τη σωστή προμήθεια των κιβωτίων, προσφέρουμε τα πιο ποιοτικά υλικά που πιστοποιούν πως θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε μία έκτακτη ανάγκη.

Η υπηρεσία συστηματικού ελέγχου των κιβωτίων που προσφέρουμε, σας εξασφαλίζουν πως ανά πάσα στιγμή, θα μπορείτε να αντιμετωπίστε άφοβα τον κίνδυνο και δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεων.