Καλωσορίζουμε Το 2023 Με…Ασφάλεια!

Date:
Share:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Λίγες ημέρες προηγουμένως αποχαιρετήσαμε επιτυχώς μια απαιτητική χρονιά, γεμάτη εμπόδια. Το 2022 απέδειξε σε όλους πως η ανθρώπινη υγεία δεν είναι δεδομένη. Με την ελπίδα λοιπόν πως φέτος τα πάντα θα κυλήσουν πιο ομαλά, καλωσορίζουμε το 2023. Φροντίζουμε τους εαυτούς μας, υιοθετώντας μερικές απλές συνήθειες που θα μας φέρουν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής!

Ίσως το πιο σημαντικό ανθρώπινο αγαθό είναι η προσωπική ευημερία και υγεία. Δυστυχώς, όμως, κανείς δεν μπορεί να μας τα εξασφαλίσει με σιγουριά. Μικρές, καθημερινές αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής μας και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους που θέτουν σε απειλή τη σωματική μας ακεραιότητα. Φέτος, λοιπόν, ανάμεσα σε όλους τους υπόλοιπους στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε για τη νέα χρονιά, προσπαθούμε να εντάξουμε και την εκμάθηση των Πρώτων Βοηθειών.

Στατιστικά στοιχεία αναφέρουν πως χιλιάδες άνθρωποι το χρόνο πεθαίνουν κάτω από συνθήκες όπου η γνώση για παροχή Πρώτων Βοηθειών θα μπορούσε να τους σώσει. Συγκεκριμένα, 900 άνθρωποι πεθαίνουν από πνιγμό, 2.500 από ασφυξία και 350.000 από καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με στοιχεία του First Aid Zone. Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν τη ζωτική σημασία για γνώση των Πρώτων Βοηθειών, σε κάθε τομέα της ζωής μας. Η ρουτίνα μας περιβάλλεται από κινδύνους που είναι αδύνατον να προβλεφθούν και έτσι εμείς καλούμαστε να βρισκόμαστε πάντα σε ετοιμότητα.

Αφότου αναγνωρίσουμε την αναγκαιότητα για εκμάθηση Πρώτων Βοηθειών, το επόμενο βήμα είναι να εντοπίσουμε τον κατάλληλο εκπαιδευτικό οργανισμό που μπορεί να μας παρέχει τις γνώσεις αυτές. Σαν HealthCare Training θέτουμε στο επίκεντρο την ανθρώπινη ζωή. Τα σεμινάρια των Πρώτων Βοηθειών μας είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου. Έτσι, με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων μας, πιστοποιούμε τους συμμετέχοντες πως θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν εγκαίρως ένα έκτακτο περιστατικό υγείας, σώζοντας τη ζωή ενός συνανθρώπου τους αν ποτέ βρεθούν σε μια ανάλογη περίπτωση.

Με την πάροδο του χρόνου, πολλές εταιρείες και οργανισμοί έχουν εμπιστευτεί τις γνώσεις μας και προνόησαν για την ασφάλεια του εργατικού προσωπικού τους. Πολύ σημαντική βοήθεια αποτέλεσε και το βιβλίο που παρέχουμε σε κάθε συμμετέχοντα μετά τη λήξη των σεμιναρίων, το οποίο περιέχει σημαντικές πληροφορίες και γίνεται ο πιστός οδηγός των Πρώτων Βοηθών.

Η γνώση είναι θησαυρός και έτσι εμείς πρέπει να την αξιοποιήσουμε κατάλληλα. Καλωσορίζουμε το 2023 με ασφάλεια και προνοούμε για να δημιουργήσουμε όμορφες στιγμές, παρέα με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, με κύρια προτεραιότητα, φυσικά, την προσωπική μας υγεία!